arminsamandi - för vem annars hade sagt sanningen?

Bara lyssna på mig så garanterar jag er att ni kommer att bli bättre personer.

Vad är det med arabiska kärlekslåtar som gör dem bättre än ballader?

Publicerad 2010-04-16 11:41:34 i Allmänt,

Det sägs att ca 90% av alla låtar handlar enbart om kärlek. En siffra som jag kan tänka mig att tro på om jag tänker efter på hur det är i vår värld där ballader om dagliga kärleksproblem allt mer och mer blir en mer vanlig syn på musik. Visst har hip-hopen och rocken utveklas än mer än det var för ett par år sedan då popen hade sin stora tid, men en sak är vad jag skulle vilja framhäva där vi som kommer från mellanöstern kanske inte har tänkt på s mycket.

Arabiska kärlekslåtar.

Man faller helt och hållet i trans, jag lovar. För er som har koll på detta vet verkligen vad jag pratar om. Det är något med somfynin, trummorna och den manliga/kvinnliga rösten som gör att man tänker på en människa varmt om hjärtat. Om inte till och med en i det motsatta könet man vill ha mer än allt annat på jorden.
Vissa tror väl att det är fartylld musik med trummor och alla skön folkmusik som det kan vara, men nej detta är någonting helt annat. Det är bara någonting med dem som gör det mer skönare att lyssna på jämfört med västvärldens ballader. Jag har för mig att många som inte ens har mellanösterländskt ursprung lyssnar på arabisk musik just för de sköna kärlekslåtarna. Lyssna själva så får ni se.

Amr Diab är en artist många förknippar med kärlek med hans fina sånger och ballader. Jag kan bifoga en sång jag har fastnat för - "Kan Tayyeb".

http://www.youtube.com/watch?v=hDAgvTvIqUo

***

Det blev bara ett inlägg idag. Men det är skönt att vara tillbaka, och mer kommer snart!
Som Ari Ahmed har längtat!

Ciao!
Samandi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela