arminsamandi - för vem annars hade sagt sanningen?

Bara lyssna på mig så garanterar jag er att ni kommer att bli bättre personer.

Att vi verkligen är tillbaka i Vintern.

Publicerad 2010-11-24 10:31:04 i Allmänt,

Det sägs att man blir smartare för varje år som går. Min barndomsvän Nima brukade säga det ofta till mig när vi var små. "Armin för varje år som du blir ett år äldre, blir du smartare". Tänk att just de orden glömmer jag aldrig på Irisgatans gård runtomkring 1998-1999 där vi var och lekte på lekplatsen med rutschkanan och gungorna som än idag, faktiskt är intakta. Den frasen även den, som jag har med mig än idag i bakhuvudet.

För man tänker alltid på hur man brukade lösa situationer förr, det kan vara år, månader, ja till och med veckor. Man blir bannemig smartare för varje dag som går. Och det är ingen tvekan om att den där lille Nima på 12-13 år gammal har satt ett stort spår hos den ett år yngre Armin.
Tack Nima. Tack.

***

Det drar snart ihop sig till fotbollsvärldens största möte. El Clásico mellan Futbol Club Barcelona och Real Madrid Clúb de Fútbol. På Måndag(!) kl 21.00 drar det ihop sig. Jag börjar redan bli lite halv-halvig när jag tänker på det. Trots att Barça spelar ikväll. Tänka sig.

***

Tråkigt. Fint. Mysigt. KALLT. Kärt barn har många namn sägs det. Men det är en inställningsfråga hos var och en om vad man känner om vintern. Man måste antingen älska den eller hata den. Och helt sjukt nog så är jag mittemellan.
För mig är det lite om humöret. Är jag på dåligt humör så ska den dra åt helvete, däremot om det är en skön dag med ingen stress och lite att göra där man bara glimrar ut och ser de små fin-fina flingorna fälla ner från ovan och sätta sig på marken som ett skavsårsplåster på hälsenan.

Men det är sjukt hur vi är tillbaka i denna karusell.
Nyss var det Champions League-final mellan Inter och Bayern München.
Nyss kunde man dra iväg och bada, öppna båda fönstrena och sätta sig vid datorn.
Nyss kunde man vara ute till två på natten iklädd en pikétröja och shorts.
Nyss var det vår/sommar och jag var i Barcelona för första gången.

Nyss var det Fotbolls-VM.

Nu är allt borta, igen. Det går så himla fort.
Det hör verkligen till livscirkeln. Att allt går runt och runt som i en torktumlare, i en likadan tickar klockan på, dag in och dag ut, timme för timme, minut för minut. Sakta ser vi klockan gå tills den plötsligt stannar...








...och då är det dags att byta batteri.
För annars fungerar det inte.

***

Skönt att vara tillbaka. I love you guys.
Gràcies! Adéu!
Samandi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela