arminsamandi - för vem annars hade sagt sanningen?

Bara lyssna på mig så garanterar jag er att ni kommer att bli bättre personer.

Snön försvinner - och jag comebackar utekvällsmässigt.

Publicerad 2010-02-26 20:42:22 i Allmänt,

Underbart! Kan inte låta bli att rysa av välbehag............nej, nu tog jag i, jag kan inte sluta att le när jag ser denna äckliga snö smälta iväg rätt ner i mark, brunnar m.m. och bara hånflina retfullt på det vita fanskapet när det försvinner. Underbart, och nu kan jag träna och döma matcher igen. Och snart har jag på mig mina glamorösa, underbara adidas f50. Fyra och en halv månads väntan är över - snart skjuter jag mina skott och mina frisparsksvarianter á la Cristian Ronaldo, men ta mig fan det viktigaste av allt. Jag kan spela på mitt kära konstgräs vid Netto som en glad liten skolpojke.

***

På tal om att vara tillbaka. Jag på utekväll? Det var ett tag sedan, dessutom så kom det in ett raskande mail in om att vi ska träna 13.30 imorgon, när vi skulle ha tränat 18.30 inne i Åbyskolan. Nåväl, den tiden är klart bättre förutsättningsmässigt om man jämför det med en träning 9 eller 10 på morgonen eller hur? Frågan är om jag ska äta sent ikväll. Då kommer jag troligtvis inte att äta frukost och därefter komma till träningen på tom mage och kanske sticka på toa mitt under träningen. Vad ska jag göra? Jag som planerar min kost och sömn så noga. Äh, vi får se hur det blir. Det handlar om beslutsamhet - och där brukar jag vara nästintill felfri. När det gäller kost och sömn då - allt annat är ju åt helvete om man ska vara självkritisk.

***

Har ni någonsin funderat på att ha en utter som sällskapsdjur? Jag har det iallafall. Det är inte varje dag man får en liten halvbäver att ha runtomkring sig i hemmet. Jag tror att de enda sällskapsdjur jag skulle kunna tänka mig att ha är katt, fågel och till viss mån hund. Men efter att ha sett detta underbart söta youtube-klipp på en söt liten gullig utter leka så har jag ändrat mig. I want a otter, a little bit like this one: http://www.youtube.com/watch?v=qJjeG4ZFn6E

Nu är det dags att hit'a the road to GBG.
Vi hörs i helgen, Futbol Club Barcelona - Málaga Clúb de Fútbol Imorgon kl 22 på Camp Nou.
Ciao!
Samandi

Ett slag, ett lag - för Mölndal.

Publicerad 2010-02-25 10:48:29 i Allmänt,

Slaget om Innerstan iår kommer vara fullspäckad. Fässbersgymnasiet ställer upp med ett bra lag som iår kommer att kunna leva upp till förväntningarna efter förra årets show. Men snön har inte direkt gjort det lättare att kunna jobba vidare. Aktiviteten är stängd tillsvidare, segt..

***

Sverige kommer att möta Bosnien i en träningslandskamp. Klaaaaaaaaaaaart att jag drar på den - även om den troligen spelas i Stockholm. Måste se Džeko, Mišimović, Salihović, Ibišević & co.

***

Har haft kul i ABF Partille här med lite youtube-sökande och en hel del skratt med Dani, Akar AB, Dennis. Kurdiska bröllop, benats, och bröstförstoringar har vart samtalsämnen för det mesta.

Vi hörs i helgen.
Ciao!
Samandi

Tjena, jag skulle vilja beställa lite plusgrader - med lite extra solsken.

Publicerad 2010-02-24 16:58:19 i Allmänt,

Snacka om ut-tjötat - och tråkigt. Snön verkar inte vilja gå bort och i ett sätt att sätta ännu mer avtryck i våra minnen orsakar den så mycket kaos att Kållereds ishall rasar och att skolorna och inomhushallarna stoppar sin verksamhet. Okej, alla elever jublar - men inte fan så långt att vi inte kan träna/bevista oss inomhus. Vår träning med slaget-laget blev inställd idag och antagligen har vi ingen träning imorgon med ungarna på Rävekärrsplan. Tack säger eleverna, men ändå inte för fotbollen försvinner mer eller mindre. Irriterande fanskap.

Det var i november månad senast jag hade på mig mina adidas f50. November!!
Visserligen har vi haft träningar, men aldrig att jag riskerar de att gå sönder så hala som konstgräsplanerna har vart i snökaoset. Aldrig i hela mitt liv. De betyder så mycket.

Har två val att göra inför i år om jag vill spela fotboll. Antingen spela i reservklass IV (lägsta serien på seniornivå) med en-två träningar i veckan i Fässbergs så kallade "C-lag", eller spela i division VI med lika mycket träningar i ett lag som härstammar från Majorna. Anledningen till att jag vill spela på den nivån är att det är just den nivå som är lämpligast om jag ska jobba, umågs med vänner, träna mina ungar och döma. Fullbokat till max - men vem har sagt att man måste närvara varje gång?

***

Och vi har fått punktering på vår bil och pappa har depp.
Förlåt förresten att jag inte har uppdaterat på länge, har haft mycket för mig på sistone.

Ciao!
Samandi

Varför är sportlov så hektiska - även för oss som inte har det?

Publicerad 2010-02-17 11:03:40 i Allmänt,

Det är något med lov när gymnasie- och grundskolorna tar ledigt. Det känns mest i atmosfären att de flesta ungdomar är hemma, trafiken verkar har minimerats, det känns mer för oss som inte går i skolan att allt bara saktar ner på något sätt. Men det som är roligast är att alla våra vänner i gymnasiet och i grundskolan, syskon osv, är tillgängliga. Eller är dem det?

En studie visar att sportlovet är det lovet som är det mest fullbokade lovet för ungdomar. Det är nästintill varje dag man har någonting att göra denna vecka i februari och är faktiskt än mer hektiskt än sommarlovet.
Några reser bort, några hittar på aktiviteter. Sjukt nog är det vintertid och ett ypperligt läge att sitta hemma, men inte för ungdomar som inte kan sitta stilla.
Men hur är det för de som inte har sportlov?

Jo, jag själv har haft en sjuhelvetes vecka. Fredag är den enda dagen jag kan vila, tack och lov, men det är en dag som jag bör ta vara på att inte anstränga mig för mycket. Min lördag kommer att bli den mest hektiska dag, i den mest hektiska vecka - jag någonsin haft.

Vill ni veta mer kan ni hålla utkik här senare i veckan.

**************

Riktigt underbart att Champions League startat igen. Mina maräng-kompisar fick stryk i Frankrike igår - de får ta och resa sig på hemmaplan med ett 0-1 underläge i baken och se till att inte släppa in något mål.
Min gamle vän Ronnie, gjorde mål och hade stor show mot Manchester United igår, tyvärr så mötte Milan ett bättre lag och torskade. Milan måste alltså vinna med 0-2 på Old Trafford i mars. Lätt som en plätt?


Mitt lag spelar ju nu på lördag hemma, och sedan är det tyska Stuttgart på bortaplan nästa vecka. Med sju skador i laget så kan man tänka sig - klarar vi av det?

Det var allt för mig.
Förberedelserna inför min jobbintervju har precis börjat!

Ciao!
Samandi

Längesedan man fick förlora-känslan.

Publicerad 2010-02-15 11:10:02 i Allmänt,

Futbol Club Barcelona, världens bästa lag, mitt lag, förlorade igår. Och det var ett bra tag sedan. Det har nästan blivit för mycket vinster. Man kommer ner på jorden från dessa matcher, ser sig om och märker att man verkligen har människor runtomkring sig. Jag själv känner ju inte så men det blir nästan så att det blir så i längden.

För mycket vinster.

Och det var en typisk match där man verkligen visste att någonting skulle ske. Något dåligt. För er som inte vet så har Barça inte vunnit på den arenan på tre år. Atlético Madrid ett jobbigt lag att möta. Försvarsskador, ett inaktivt mittfält - ingenting stämde igår.

Nu hoppas jag fan på att det blir bättre. Jag fick så mycket depression efter matchen att jag yrkade efter att ha en tjej. Och det gör jag fortfarande, men igår kändes det desperat.

Är trött på att leva som en qozikhoshko (bara kurder förstår), och de vet vad jag menar - om de tolkar det på rätt sätt.

Nej, dags att stirra in i väggen i en timme till i ABF Partille. Återkommer under morgondagen.

Samandi

Två timmar klor-inandning vore bra för alla människor.

Publicerad 2010-02-13 16:07:26 i Allmänt,

Hur skönt är det inte att göra om vanor man brukade göra för många år sedan? Jag minns de gråa och tråkiga söndagarna jag, Aniya och pappa spenderade i Åby simhall när mamma alltid jobbade. Simma, simma, simma runt i 2 timmar för att sedan avnjuta avkopplingen i bastun. Förra veckan gjorde jag det med ungarna, dock med lite modernare förfining då vi var i upplevelsebadet - men bastun sitter fortfarande kvar i ryggmärgen och det var nostalgiskt att gå in där igen.

Det som sitter kvar speciellt från simhallen var varje gång man lämnade faciliteten och när man kände den första vindpusten och kloret som for ut genom näsan. En gång i veckan, varje månad i ett helt år brukade vi åka dit. Ja just det, jag höll ju på att glömma att säga att vi alltid åt en glass eller köpte godis i godismaskinen på vägen ut. Det var få gånger man drog utan att smaska i sig något gott. Får inte heller glömma att man alltid sov varje gång man kom hem.

De här två timmarna är viktigt i självklarhet för fysisk användning, men det är också psykiskt påverkande. Vi alla har vart med om den där jobbiga stresspåverkande-hyperaktiva veckan där allt bara går snabbare än da'a, nej skämt åsido - det går fört fort innan man hinner stanna upp mitt i all jetlag och bara njuta av tiden. Att bada skulle kunna vara en helande kraft som får en att stanna upp och låta allt gå snabbare.
Visste ni att om man befinner sig mellan 5000 och 8000 meters nivå får man 1/3 syreintagning och hjärnan blir långsammare och långsammare. Man kan säga att man blir 120 år gammal.

Nu säger jag inte att man blir gammal av att bada, men faktum är att man bromsar tid och rum och avkopplingen tar över hela kroppen och man blir rent sagd avslappnad och lugn.
Ska jag börja simma varje söndag när det inte förekommer fysisk aktivitet, eller ska jag sitta hemma?

Jag föredrar två timmars klor-inandning - mår min kropp bra, så mår jag bra. Och det är huvudsaken.
Att må bra.

Snön är mer envis än någonsin.

Publicerad 2010-02-12 22:36:53 i Allmänt,

Tror aldrig att jag har vart med om detta tidigare. Så envis, så arrogant, så irriterande. Varför vill bara snön inte avlägsna sig? Det har gått flera veckor nu, konstgräsplanerna har fått skottas om och om igen tack vare att någon inte vill att försäsongen ska komma igång på riktigt.
Snön är visserligen fin, men hallå, det är den runt jul - och det är snart två månader sedan!

Det var i november jag hade min f50 på mig senast. Förstå min avsaknad av mina fotbollsskor..

Trodde att jag skulle skriva ett riktigt inlägg, men är väldigt trött inför utbildningen inne i Gunnilses klubbstuga imorgon. Dags att sova nu så vi hörs vänner!

Samandi

En underlig premiär för Slaget-laget.

Publicerad 2010-02-10 18:55:53 i Allmänt,

En taggad teknik-klass samlades i Aktivitetens A-hall denna onsdagsförmiddag för att ta sig an laget som ska slåss för Fässbergsgymnasiet i Slaget om Innerstan. Taggade och kaxiga var dem, de ville ha krig. De har inte tränat alls överhuvudtaget som lag men det har vi gjort.
Det slutade 19-3 till oss efter fyra perioder. Inget annat än bra siffror.

● Jetmir saknades idag och som om vi inte hade problem nog uppstod det flera underliga situationer innan match. Hur skulle vi formera anfallet med endast Bishwan som tillgänglig striker? Detta var bara början. På femton minuter stressade jag mig som att jag skulle missa alla världens bussar och tåg inne i A-hallen.

● För det första när jag kom fram så hade super-idrottsläraren Jan med det härliga leendet (när han vill le) suttit mig i en knepig sits där jag plötsligt hade en kille från IVIK till mitt förfogande. What? Och Jan yrkade om att han skulle spela i mitt lag.
C'mon man! Ja, min granne från Afghanistan fick ursäkta, för super-Janne trodde att det var skollaget som skulle spela. Han nekades till spel lika mycket som hans landsmän nekas till en fest hos rasister.

● Ljudet på uppvärmingen tog lång tid att komma igång, så sportchef El-Chehabi fick lösa problemet.

● Uppvärmningen var riktigt dålig och där hade jag behövt min kollega Saeid, men han svek inte sina polare och spelade istället i motståndarlaget. Till nästa match är han med mig.

Självkritik: Bytena i matchen var dåligt gjorda och jag ska allt komma på en bättre lösning nästa gång.

Men matchen hade självklart några goda punkter...

● Poya kom sent (inte förvånad), men att han åt mat 25 minuter innan avspark och att han gjorde en bra match dessutom är bara sjukt och man frågar sig hur i helskotta hans mage fungerar.

● Rickard släppte in tre mål, vilket är klart godkänt. Han gjorde dessutom ett par sköna räddningar.

● Christian fick ta på sig ett mål i safety-rollen. Han löser det till nästa gång.

● Bishwan gjorde fem mål - precis det som han ska göra. Mål.

● Viggo gjorde en bra match där hans roll på högersidan passade honom väl och det syntes att han trivdes.

● Ari Ahmad var stabil matchen igenom men kunde ha vart mer precisare i sina avslutsmoment.

● Jaklöv var sjuk och spelade - väldigt bra också.

● Anel fick en grovt otacksam roll från mig genom att spela forward. I början kom han helt fel, så fel det bara går att komma. Men till slut satt det för mini-Džeko som kom in i det rätt fint, speciellt när han bytte position flitigt under matchen med en ytter och förvirrade motståndarförsvararna.

● Chorro the waterboy räddade nog grabbarnas liv under pauserna genom att göra det han ska göra - vara waterboy.

Allt som allt var det en godkänd match från laget. Det var lite småfel här och var, men sådant går det att bli bättre på och under träningarna ska vi lösa det. Känner att vi behöver jobba mer på försvarsmomenten under träningen men också lite passningar. Anar jag box-försvarsträning och passningsräkning till onsdagen efter sportlovet?

Tror att jag är färdig nu...
...nej just det! Pascal satte ju mål på Rickard. Ett väldigt kliniskt avslut också som han är nöjd med. Blir det daaaaaa ikväll?

Okej, där tog jag i. Han avgjorde inte direkt Champions League-finalen.

Tack till publiken som kom. Alla ni tio personer i publiken var viktiga att ha med.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela