arminsamandi - för vem annars hade sagt sanningen?

Bara lyssna på mig så garanterar jag er att ni kommer att bli bättre personer.

Jag saknar min barndom.

Publicerad 2010-03-17 11:21:33 i Allmänt,

En stekhet sol, varma och kalla vindpustar trycker en i ansiktet medans man springer barofta på den heta asfalten på gården. Alla barn pratar och skriker lekfullt av glädje från morgon till kväll, gräver i sanden, gungar, klättrar i klätterställningen, cyklar, spelar fotboll, springer runt och yrar. Vilka underbar tider, samtidigt som jag sitter och skriver detta lyssnar jag på Michael Jacksons fulländadelåt, just "Childhood". En underbar låt som ger mig flera anekdoter från när jag var liten.

Jag har alltid sagt såhär, har man inte haft en bra barndom - så kommer man ha ett tråkigt liv.
Och hur jag mår just nu, tja, min barndom har vart underbar. Så himla underbar.

Hemma i Åby - och jag saknar den.

***

Jag måste få be om ursäkt för min jävligt dåliga uppdatering, jag har haft en hektisk vecka bakom mig men det är inte min anledning. Min anledning är att jag för en liten period tappade driften av att skriva. Jag tror att det var två veckor, om inte tre veckor sedan jag skrev på svenskafans, vilket är sjukt. Nästintill bedrövligt.
Men jag känner på mig att kraften börjar komma tillbaka.

Snart är jag igång igen, och Superettan för ÖIS del.

***

Futbol Club Barcelona spelar åttondelsfinal 2:2 ikväll hemma på Camp Nou. Det SKA sluta på ett sätt och jag har nog inte vart så säker i hela mitt liv innan, jag tror att denna match blir en överkörning á la spansk fotboll.

Om inte Stuttgart väljer att ställa upp med 4-5-1 i utgångspositionerna och i anfallsspelet för att sedan gå över till 5-5-0 i försvarsspelet.

Ni alla vet väl att allt kan hända i fotboll. Glöm inte det.

Strax dax att röra sig bort till Fässberg, har träning med mitt Slaget-lag i Aktiviteten.
Vi hörs senare

Ciao!
Samandi

Kan vi alla sugas in i ett svart hål? Ja!

Publicerad 2010-03-07 20:31:07 i Allmänt,

Herregud va tiden går fort, inte nog med det att våren kommer med stormsteg, nu när denna sanslöst jobbiga och äckliga vinter är påväg bort och snön smälter sakta men säkert, så tror jag att minsta lilla blundande utgör att sommaren är här. För det är så att tiden är väldigt speciell - inte bara för det att man för det mesta har roligt,  utan det är just det att landet Sverige behöver varmare klimat.

Jag förstår mig ibland inte på vädret, klimatet eller vad ni nu vill kalla det. Varför plåga oss under vårat nya decennium med att ge oss den kallaste vintern någonsin? Jag har fått höra att vinter 1995 var en jobbig period med snö i maj. Maj? Bara inte den här vintern, då är ju någonting fel - verkligen fel.

Vad kan man då definiera tiden som? Ett svart hål skulle jag föredra. Varför?
Tiden är speciell, däribland under vinterns slut och vårens början. Där brukar den gå som mest fortast. Och irriterande blir det när man inte har tålamod. Det känns ibland som att bara minsta lilla blundandet gör att man sugs upp in i detta svarta hål och vips - så är det i mitten av juni och du befinner dig på Sunny Beach och raggar på prostituerade. Seriöst, jag menar verkligen prostituerade. Blinka en gång till och det är höst.
Höst.....

Tiden är speciell, det gäller under "det svarta hålets" period att ta vara på den. Annars står du där och ser löv falla från träden.

***

Mitt Futbol Club Barcelona har problem just nu, och som supporter gäller det att stötta spelarna så mycket som möjligt. Det sägs att man älskar sitt lag som mest när det går dåligt. Och efter att ha vart med om hela 07/08, så får jag faktiskt hålla med.

***

Snart är det Iransk/Kurdiskt nyår. Mellan den 18-21 mars bör man besöka Heden om man ska få en riktig upplevelse. Men vad man ska tänka på är att ha på sig en jacka som man inte använder - ni kommer lukta rejält mycket rök. Fråga alla andra så får ni se.

Återkommer under veckan.
Ciao!

Samandi

Ödmjukhet har en viss gräns - men inte alltid.

Publicerad 2010-03-04 23:22:15 i Allmänt,

Ibland får man faktiskt överskrida gränsen när det gäller ödmjukhet. Att inte alltid ha rätt och vara efterklok och samtidigt ha ett humanitär analys av vad det nu är som gäller. Arbetsintervjuer, prov, prestationer - allt har sin gräns, ödmjukhetens gräns.
Att vara feg i bedömningen, envis i bedömningen eller stå mittemellan spelar ingen roll. Ibland måste man överskrida bedömningen och verkligen få känna av inombords hur det kändes - bortom ödmjukhetens gränser.
Den punkten nådde jag för ca två veckor sedan när jag hade en arbetsintervju hos självaste Liseberg.

Samandi (i tredje person) kontrollerade varenda punkt flitigt, pratade inte för mycket, och inte för lite heller för den delen. Det var jättebra agerat både i grupp och i det enskilda samtalet med en av rekryterarna. Efter intervjun kände han verkligen "det här tar jag". Idag fick han mail av Liseberg, och vad stod det?
"Vi är nu klara med en bedömning............................(oviktig information)........................tyvärr...."
Efter tyvärr klickade jag ner Firefox.

Jag kontrollerade intervjun flitigt, men kom ändå inte in. Vad gjorde jag för fel? Vet verkligen inte, tydligen inte Liseberg själva. Men en sak är nog säker - det var tydligen människor som ansågs vara bättre än mig.

De var tydligen bättre än mig i deras ögon.

Vad kallar vi det jag skrev nyss, hur tolkade jag det med?

Jo, med ödmjukhet. Och ingenting annat.

***

Ikväll blev det bara ett ämne, inte tre som i vanliga fall.
Det är för att jag har mycket i huvudet och kan inte få ut det samtidigt, imorgon kanske jag får ut något.
Ciao!

Samandi

Är det inte lustigt att sommaren plötsligt kan komma på en vinterdag?

Publicerad 2010-03-02 22:50:14 i Allmänt,

Sol, men ändå kallt. En klarblå himmel utan moln och en sol som bara sprudlar fullt med sitt klara sken som värmde i den smått kalla vinterkylan. Det är förvisso den andra mars idag, snön bör vara borta men det var den ändå inte. Men på ett ställe var den borta.
Frejaplan.
Och idag, mina damer och herrar och barn och våldtäktsmän. Jag hade återigen förenats med mina adidas f50 och min adidas Europass-boll i 2½ timme på den gröna planen. Lovely.

Fysträningen från igår kändes som att den tog kål på mig dagen efter, all träningsvärk och sträckningar men det var nog okej. Känns som att kroppen börjar adaptera sig till den härliga grundträningen inom fysträning, men det finns ett problem. Har ätit dåligt på de senaste dagarna vilket gör att kroppen kanske inte mår bra.

Måste skärpa mig..

***

Träning imorgon i Aktiviteten. Vi har fyra avbräck, men ersättningsmässigt bör det gå att ordna. Jag själv kommer nog inte att delta om det blir så att vi får fullt lag, men jag kommer att tillbringa större delen av träningen att lära ut vår målvakt Rickard den fina grundträningen jag lärde mig i söndags. Förhoppningsvis sitter det som det ska. Ser fram emot imorgon.

***

Visste ni att...

...cirka 10% av alla ungdomar skippar sin frukost helt på morgonen? Samma studie visar även att de hoppar över skollunchen i vissa fall på samma dag. Mönstret är detsamma i många fotbollslag - några äter en riktigt dålig frukost, andra äter en för liten frukost och ytterligare några spelare äter ingen frukost alls.

Den är ändå "dagens viktigaste måltid", det är vad jag alltid har haft i baktanken och fick lära mig det redan när jag gick i mitt första år i lågstadiet.

Nu blir det vila vila vila inför träningen imorgon.
Ciao!
Samandi

Tänk om det verkligen fanns en "Hitch".

Publicerad 2010-03-02 00:53:58 i Allmänt,

Kärleksdoktor i sig, men vad jag skulle kalla det är ett stöd för "de-som-inte-kan-få-kärlek". En kurator, psykolog, utvecklare, motiverare och tränare. Jamen tänk om det verkligen var så i det dagliga livet att det fanns en "Hitch" - en konsult som är inriktad på att skapa möjligheter för de som saknar det där lilla extra när det gäller att få hem det motsatta könet. Hade det funnits lika många singlar, hade det uppmuntrat människor att gå ut på krogen oftare? Och framför allt - hade Armin axxat en benat?
Nu överdrev jag - vad annars...

Jag har redan en Hitch, han heter Poya - men han är väldigt våldsam.
Till skillnad från den orginella dejtingkonsulten.

***

En vanlig måndag med fotbollsworkout och fysträning. Skönt att jag har fokuserat på att verkligen göra fysövningarna med 100% vilja att få det gjort. När det gäller workouten fick jag skippa de tre sista övningarna, hade ätit för sent (och för mycket) på thai'en så det var skönt att jag tog ett klokt beslut.

***

Köpte äntligen min Barça-kofta idag. Skönt tyg och riktigt snygg, inget att ha i träning, den är mer leasurewear - passar perfekt till en skön kväll med grabbarna. Absolut ingen träning i den. Kommer vara sträng mot mig själv.
En mörkblå kofta med guldinslag i märket och tvärsöver hela tröjan som de senaste modellerna Nike© har tillverkat den senaste tiden. Det är en hyllningskofta till guldåret 2009 och därför en riktigt stor anledning till att den blev inköpt.

***

Har "ingenting" på ABF imorgon, blir det kanske ett besök på frejaplan med mina kära adidas f50?
Åh, jag längtar.
Ciao!
Samandi

Skolorna back on track.

Publicerad 2010-03-01 00:11:38 i Allmänt,

Sjuk vecka för grund- och gymnasieelever. Att ha sportlov veckan innan för att sedan komma tillbaka till skolan i måndags, ha en skoldag och få ledigt resten av veckan. Några jublar medans andra inte - och jag fick min träning i Aktiviteten inställd p.g.a. rasrisk. Segt!
Hade faktiskt sett fram emot denna träning, men så blev det alltså inte. Skolorna stängdes av och man fick agera lite kundtjänst åt ungarna i Åby - hela deras fotbollsverksamhet var mer eller mindre avstängd hela veckan från samverkan (spontanfotboll inomhus) till vanliga träningar - både ute och inne.
Men vi drog igång igen i lördags med en skön uteträning där träningens syfte var "press". Bra träning - men varför var det bara 11 spelare med? Dåligt!

***

Snön har definitivt börjat försvinna, och snacka om lättnad när jag ser vissa hus som knappt har snö på taket. Nu är det bara dags för konstgräset att bli skottad - kanske av ett par amibitiösa ungar och en ledare (varför inte jag, har ju ändå inget för mig ändå) som tar tag i det. Ju tidigare jag kan spela på konstgräset desto gladare blir jag. Och tillfredsställd.

Glöm det sista ordet jag skrev.

***

Hade kurs i Gunnilsehallen hela dagen idag. En skön kurs som var inriktad med framför allt målvaktsspel. Lärorikt för mig som hade 0 erfarenhet inom det området innan kursen. Skönt att få lära sig grunder och jobba vidare på det med våra målvakter i 97orna.
Imorgon är det fotbollsworkout i Rävekärrskolan - har längtat som fasen.

Hörs senare
Bona nit
Samandi

EDIT: Mina tankar går till alla offren och till alla familjer i jordbävningskatastrofen i Chile. Descanzo en paz.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela